Jebnięty OCP'ek - Konkluzja.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • avocado
    Ambiente
    • 2010
    • 182

Zamieszczone przez SP9XWW
    Zamieszczone przez maxpaynemm
    Przysłuchuje się tej dyskusji i aż pękam z ciekawości jaki bedzie efekt końcowy :szeroki_usmiech mam nadzieję że rejestrator zostawiłes na pokładzie :diabelski_usmiech ??
    Jest uzbrojony i aktywny. Aktywowałem też funkcję kontynuowania nagrywania do 20 minut po wyłączeniu zapłonu - będzie nagrywał póki nie padnie bateria. No chyba, że ktoś coś będzie przy nim majstrował...
    cos czuje ze posypia sie .uje...

Komentarz

• tokolosz
      Rider
      • 2010
      • 519
      • Volvo

Ja mam mainowicie taki problem z lakiernią z Gdowa: - auto po spotkaniu z opiłkami wiezionymi przez tia w otwartej naczpie poszło do lakierowania (dużo drobnych ubytków lakieru) - wynik:
      Lakier jest bardzo ładnie położony, naprawdę super, ale jest to inny kolor :shock:
      A z tego co wiem, w Gdowie jest jedyny autoryzowany lakienik VW, Audi, Skoda w Małopolsce.
      Będą jeszcze raz malować auto :evil: (zderzak, 2 błotniki przód, dach, maska, słupki, tylny prawy błotnik) - a będą to robić przy okazji malowania klapy tylnej i wymiany szyby w klapie (tak,tak) - maiłem pecha i 10 dni po ostrzale z tira (opiłkami) - {znów nieoceniony był rejestrator drogi, bo policja powiedziała "Panie, to z drogi poleciało" i w domyśle "jedź pany w ch.j"- a ja na to "mam nagranie i choć by skały srały, idę z tym do sądu i wygram"} koniec dygrasji - No wieć 10 dni później pojechałem na myjnię i w czasie suszenia, z suszarki wyleciały kawałki rdzy i uszkodziły mi lakier na klapie oraz szybę tylną :shock:

takie były odpryski.

a tak wygląda nowy kolor z przodu (wtf - kto tam dobiera kolory)
      Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
      Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
      Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
      08' O2 Elegance Combi BKC
      11' O2 fl Elegance Combi CDAA
      99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• SP9XWW
        Rider
        • 2009
        • 579

tokolosz, zdradź nam tajemnicę - na którą myjnie teraz mamy w Kraku nie jeździć! :wink:
        A tak swoją drogą ten dobór kolorów to kaszana jest... :|
        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• tokolosz
          Rider
          • 2010
          • 519
          • Volvo

CH zakopianka Orlen
          Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
          Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
          Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
          08' O2 Elegance Combi BKC
          11' O2 fl Elegance Combi CDAA
          99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• sebastian7905
            RS
            • 2009
            • 3488
            • Volkswagen
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

na którą myjnie teraz mamy w Kraku nie jeździć! :wink:
            ręczną panowie ,ręczną
            Sebastian
            Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
            Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
            Była Black ELEGANCE by sebastian7905
            Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Skfarek
              RS
              • 2010
              • 4795
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

SP9XWW, wyrazy współczucia, mimo tego że kiedyś byłem "po drugiej stronie barykady" to z przypadków takich jak twój oraz własnych coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że usługi w ASO poleciały na pysk z jakością, naprawią jedno to sp.... drugie :roll:

I nie jest to typowe narzekactwo tylko obserwacje własne, parę przykładów z autopsji:

przy przyciemnianiu szyb w ASO potargali uszczelkę i folię w drzwiach, przy wymianie filtra paliwa zalali pół komory ropą, śmierdziało w aucie 2 tygodnie, po pomalowaniu zderzaka zlazła z niego farba, błotnik pomalowany w ramach gwarancji ma pół tonu ciemniejszy odcień, po montażu lampek w drzwiach przez parę tygodni znajdowałem kawałki koszulek i przewodów w całym aucie, przy dezynfekcji klimy nawpieprzali liści do wentylatora itp. itd., najgorsze jest to że nigdy nie naciskałem by było "szybko" tylko zostawiałem auto i mówiłem że odbiorę jak będzie gotowe, więc mieli czas na zrobienie "na spokojnie", dokładnie i na posprzątanie.

Teraz by nie tylko narzekać znam paru dobrych doradców z ASO (w tym Kuba W. z Emidy z którym pracowałem wcześniej w Fordzie), także mechaników i lakierników podwykonawców, którzy niestety nie pracują dla Skody

Konkludując, głowa do góry i walcz o swoje :wink:
              Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
              6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
              Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• SP9XWW
                Rider
                • 2009
                • 579

Zamieszczone przez Skfarek
                SP9XWW, wyrazy współczucia
                Dzięki Michał.
                Vy 73! de S!@w

Komentarz

• pskosz
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 703

Zamieszczone przez tokolosz
                  (wtf - kto tam dobiera kolory)
                  pewnie nikt nie dobiera, tylko lecą z numeru bez korygowania.
                  pozdrowienia

Komentarz

• SP9XWW
                    Rider
                    • 2009
                    • 579

Tak jak mówiłem, dzisiaj moja Beżowa wróciła z Gdowa - i co jest logiczne ze zdemontowaną osłoną wewnętrzną klapy. Dzięki temu mogłem ocenić co też Panowie w blacharni namodzili tym razem... :wink:

Paćkanina środka konserwującego została dokładnie wyczyszczona a ognisko rdzy ładnie wyprawione i zamalowane. Całość wygląda teraz jak robota fabryczna i jest nawet spora szansa, że uda mi się kilka lat polatać bez odwiedzin Rudej. Planuję dodatkowo uszczelnić te nieszczęsne lampki jakimś silikonem, tak, żeby woda nie miała szansy się tam dostać.
                    Ma ktoś z Was jakieś sprawdzone środki uszczelniające - które są obojętne dla lakieru i wytrzymują zewnętrzne warunki atmosferyczne?

No a co tam Panie słychać dzisiaj na YouTube? :diabelski_usmiech
                    Po powrocie do domu - oczywiście pierwsze co, wyciągnąłem kartę i zgrałem wszystkie filmy dostępne na karcie. Kompilację zamieszczam poniżej:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ytvj5QapM5U[/youtube]

Konkluzja.
                    Wygląda na to, że Panowie w blacharni zostali zjechani za nieprawidłowe podejście do klienta. Efekt tego widać już od samego początku nagrania...

[00:00] Na przedniej szybie pojawiła się misternie utkana kompozycja z taśmy pakunkowej. :lol:

[00:43] Twórca tej instalacji niestety nie grzeszy inteligencją dodatkowo nie mając żadnego pojęcia o efekcie rybiego oka w obiektywie rejestratora, stąd po namowie bardziej doświadczonego towarzysza (nie)doli postanowił zastosować wariant, nazwany tutaj roboczo wlep-to-zenek-inoczej 2.0.

[00:53] Beżowa zjeżdża z rampy w jaskini lwa, po czym...

[01:06] Wyjeżdża na nią z powrotem - ale dwa dni później :!: :shock:

[01:18] Zjazd z rampy pod ASO - oczywiście taśmy pakunkowej na szybie nigdy nie było. Cicho sza! :evil:

Dodatkową ciekawostką jest to, że na filmie nie słychać ani jednego głosu. Wszystko robione jest w kompletnej ciszy, bez wypowiedzenia ani jednego słowa. Panowie trzymają buzie na kłódkę.

A mnie nasuwa się jedno pytanie.

Jakim prawem ktoś bez mojej wiedzy i zgody po raz kolejny manipulował przy rejestratorze! Jakim prawem ktoś odłączył go od zasilania w samochodzie od dnia 19/06/2013 11:18 aż do 21/06/2013 11:36 :?: Co jeszcze zostało przestawione, wyłączone, re-konfigurowane, zepsute, urwane, porysowane czy ukradzione z mojego samochodu?

Bezsilność jest wielka... :|

Od kilku dni wpadają mi do ucha różne opinie o tej beznadziejnej blacharni, z usług której moi znajomi mieli (nie)przyjemność się spotkać. To po prostu jest przerażające. Nie ma chyba praktycznie ani jednego porządnie i zgodnie ze sztuką zrobionego przez nich samochodu. Żenada i amatorszczyzna...

PS: Zaczynam właśnie pisać oficjalne pismo do Pana Marka Kurzydyma ze swoją "opinią" na temat jego firmy (celowo małą literką) i zatrudnionych przez niego pracowników...
                    Vy 73! de S!@w

Komentarz

• r2r
                      RS
                      • 2008
                      • 4721
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

SP9XWW, ja pierd....lę - ta taśma...tak przyklejona....
                      Skoro, ktoś w ten sposób usiłuje maskować nagranie video rejestratora, to ja się boje co jest w stanie zrobić z elementem blacharskim pojazdu ad:
                      Artur

Komentarz

• sosna1
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 463
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BGU 1.6 MPI 102 KM

Planuję dodatkowo uszczelnić te nieszczęsne lampki jakimś silikonem
                        silikon może zrobić kuku lakierowi, lepszy będzie klej do wklejania szyb
                        Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez sosna1
                          Planuję dodatkowo uszczelnić te nieszczęsne lampki jakimś silikonem
                          silikon może zrobić kuku lakierowi, lepszy będzie klej do wklejania szyb
                          jak zapoda silikon neutralny to z lakierem nic sie nie stanie
                          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• elpolacco
                            L&K
                            • 2010
                            • 1372
                            • Volkswagen
                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Nie wiem, jak sprawowałoby się to w samochodzie, ale co takiego używamy w pracy:

Głównie służy u nas do dylatacji płyt betonowych na stawianych płytach. Dodatkowo kleiliśmy i uszczelnialiśmy tym miedziane rynny - brak lutownicy do lutowania.

Wiąże nawet w wilgotnych miejscach.

Ostatnio robiliśmy świetliki na pewnej fabryce części samochodowych i plexe dodatkowo uszczelnialiśmy przed śniegiem i wodą. Warunki szczególen ponieważ wykonywane prace odbywały się przy -15st. C.
                            Nie jest do zwykły sylikon, tylko uszczelniacz z klejem. Trwały latami co widzę po myjniach na których był używany.
                            Czy do szyb się nadaje i czy reaguje z lakierem nie wiem. Trzeba by zapytać np. przedstawiciela SIKI. Ogólenie polecam do wielu innych prac. Cena nie tania, ale coś za coś.
                            VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• sebastian7905
                              RS
                              • 2009
                              • 3488
                              • Volkswagen
                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja bym polecił takie coś ,naprawdę dobry produkt
                              Sebastian
                              Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                              Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                              Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                              Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• leonn
                                RS
                                • 2011
                                • 2728
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez r2r
                                SP9XWW, ja pierd....lę
                                Też tak mówię 8)

Jakim prawem ktoś bez mojej wiedzy i zgody po raz kolejny manipulował przy rejestratorze! Jakim prawem ktoś odłączył go od zasilania w samochodzie od dnia 19/06/2013 11:18 aż do 21/06/2013 11:36
                                SP9XWW, no bez żartów nie spodziewałeś się chyba , że pozwolą Ci nagrać cały przebieg wydarzeń. Forum czytają wszyscy nie tylko jebnięte OCPki :wink:

PS: Zaczynam właśnie pisać oficjalne pismo do Pana Marka Kurzydyma ze swoją "opinią" na temat jego firmy (celowo małą literką) i zatrudnionych przez niego pracowników...
                                Ja bym to wysłał jeszcze do wiadomości Emidy i VAP.

Komentarz

• SP9XWW
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 579

Zamieszczone przez leonn
                                  Forum czytają wszyscy nie tylko jebnięte OCPki :wink:
                                  Ale off-top jest na zamkniętej części forum. Mamy szpiega wśród naszych braci? :shock: Na pohybel! :twisted:

Zamieszczone przez leonn
                                  Tak też planuję.
                                  Vy 73! de S!@w

Komentarz

• leonn
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2728
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mamy szpiega wśród naszych braci? :shock: Na pohybel! :twisted:
                                    Wśród naszych braci to może nie, ale inwigilatorów nie brakuje :wink:

Zamieszczone przez leonn
                                    Tak też planuję.

Komentarz

• r2r
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4721
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

SP9XWW, wystarczy że ktoś podrzuci ten temat na wykop.pl i panowie mają już po reputacji.
                                      Artur

Komentarz

• SP9XWW
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 579

A dzisiaj po sporej nocnej ulewie w trakcie otwierania tylnej klapy - spod tylnej osłony klapy wylało mi się na roletę, pół kubka deszczówki... :shock: Od razu pojechałem do ASO, aby wyjaśnić sytuację - skąd u licha wzięła się woda w tym miejscu? Teoretycznie nie miała prawa się tutaj pojawić...

Krótka burza myśli ze Specjalistą Likwidacji Szkód - i moje myśli poszybowały z szybkością błyskawicy w stronę blacharni w Gdowie. Kilka godzin później, dowiedziałem się nieoficjalnie, że tylna lampa stopu była na 100% demontowana. Pourywane zostały śruby, zaczepy mocujące i zerwana pianka uszczelniająca. Oczywiście "magicy" z Gdowa przygotowali i wysłali do ASO dupochron, że to nie jest ich sprawka i auto w takim stanie dostali... Nie wnikam. :krzywy

Faktem jest, że sam nigdy nie zbliżałem się z jakimkolwiek śrubokrętem do tej lampy a przeciek zaczął się tuż po wizycie auta w Gdowie. Po co ktoś próbował zdemontować bogu ducha winną lampę trzeciego stopu? Komu i dlaczego przeszkadzała? Zaczynają mi chodzić po głowie takie myśli, że dobrze by było chyba wyryć znaczki SP9XWW na każdej możliwej części w moim samochodzie...

Dzisiaj wysłałem oficjalne pismo do Gdowa, dla pełnego obrazu sytuacji - zamieszczam je tutaj dla potomnych.

From: Komenda, Slawomir
                                        Sent: Tuesday, June 25, 2013 1:14 PM
                                        To: '[email protected]'
                                        Cc: '[email protected]'; '[email protected]'; '[email protected]'
                                        Subject: Reklamacja - Skoda Octavia
                                        Importance: High

Pan Marek Kurzydym
                                        Firma Autoblachen
                                        ul. Łapanowska 497, 32-420 Gdów

W dniu 10/06/2013 – Autoryzowany Serwis Obsługi (Porsche Inter Auto Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie przy ul. J. Conrada 10), zlecił w moim imieniu w Pana firmie, naprawę uszkodzeń blacharskich i mechanicznych, samochodu marki Skoda Octavia. Zakres naprawy uszkodzeń obejmował wymianę okładziny zderzaka przedniego wraz z kompletem reflektorów lewej strony oraz naprawę blacharską, otworów lampek oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Po dokonaniu przez Pana zakład naprawy i odebraniu samochodu z ASO dokonałem weryfikacji jakości przeprowadzonych prac.

Co prawda demontaż i ponowny montaż okładziny zderzaka, razem z kompletem reflektorów, nie powinien sprawić problemu jakiemukolwiek mechanikowi – który opanował obsługę standardowych narzędzi, w stopniu co najmniej podstawowym – niemniej jednak z nieukrywaną przykrością stwierdzam, że jakość przeprowadzenia przez Pana firmę naprawy lakierniczej tylnej klapy, nie mieściła się w jakichkolwiek ramach standardów prac blacharsko – lakierniczych. Niniejszym, żądam aby ustosunkował się Pan do moich poniższych pytań.

1. Czy pozostawienie ogniska korozji – bez jego oczyszczenia, odtłuszczenia i zabezpieczenia podkładem antykorozyjnym, a zabezpieczenie go jedynie niedokładnym pokryciem preparatem antykorozyjnym – jest standardowym procesem naprawczym w Pana firmie?

2. Czy pomalowanie preparatem antykorozyjnym wnętrza klapy (o powierzchni około 0,5 m2) – w miejscach nie objętych korozją oraz zalanie szczelin odwadniających – jest zalecanym elementem naprawy blacharsko – lakierniczej w Pana firmie?

3. Czy obrażanie swojego klienta, poprzez ordynarne i zniesławiające a podlegające bezpośrednio ściganiu z Kodeksu Karnego (art. 216. § 1 kk) komentarze Pana pracowników – zarówno na mój temat jak również moich gustów, cyt.: „pierdolnięty”, „jebnięty”, „drwal”, „technik kurwa popierdolony”, „jest kurwa zrzeszony”, „po chuj jeździ” – są nacechowane dbałością o najwyższą jakość obsługi klienta w Pana firmie? http://www.youtube.com/watch?v=78ZbxbxmuWw

4. W jakim celu, pracownicy Pana firmy, próbowali zdemontować panel czołowy tranceivera firmy Yaesu FT-8800, łamiąc przy tym wtyczkę przewodu separatora, powodując tym samym brak możliwości działania urządzenia i narażając mnie na dodatkowe koszty – związane z jego naprawą – czyli dokonali zniszczenie mienia, podlegające ściganiu z Kodeksu Karnego (art. 288 § 1 kk)?

5. Czy kanonem postepowania w Pana firmie jest zabawa, dostępnymi elementami wyposażenia samochodów Państwa klientów i ich niszczenie? Podczas poprzedniej naprawy blacharskiej tylnego błotnika (w ubiegłym roku) w Pana firmie, została wyłamana dodatkowa osłona przeciwsłoneczna. Jak widać nie jest to incydentalny przypadek, ale niestety reguła…

6. Jak ustosunkuje się Pan do próby uszkodzenia lub rekonfiguracji rejestratora DVR zainstalowanego na stałe w moim samochodzie i w końcu odpięcia go od zasilania – bez mojej wiedzy i zgody na okres 2 dni? http://www.youtube.com/watch?v=Ytvj5QapM5U

7. Co pracownicy Pana firmy starają się ukryć powyższymi czynnościami? Co jeszcze zostało zniszczone, zabrane, zmienione, rekonfigurowane, odłączone, wymienione w moim samochodzie bez mojej wiedzy i zgody?

Oczekuję, że ustosunkuje się Pan do powyższych pytań. Brak reakcji z Pana strony – będę odczytywał jako brak dobrej woli w wyjaśnieniu zaistniałej sytuacji i nie wykluczam skierowania sprawy dotyczącej znieważenia mojej osoby i zniszczenia mienia – na drogę postępowania sądowego oraz poinformowania UOKIK i przedstawicieli wybranych mediów publicznych.

Sławomir Komenda
                                        Przed chwilą otrzymałem potwierdzenie z serwera pocztowego, że mój e-mail został dostarczony do odbiorcy. Pozostaje teraz tylko czekać na ew. odpowiedź właściciela zakładu blacharskiego. Mam taką cichą nadzieję... :bajer
                                        Vy 73! de S!@w

Komentarz

• tom007
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 536
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • BZB 1.8 TSI 160 KM
                                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

SP9XWW, jak widzę po nagłówku maila poszło z kopią do ASO, i dobrze niech wiedzą kogo mają za podwykonawcę
                                          Życzę wytrwałości w załatwieniu sprawy, bo chamstwo i partactwo trzeba tępić.
                                          Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
                                          Octavia 2 Elegance 1.8TSI

Komentarz

• zajas
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 631

grubo

Komentarz

• kazik4x4
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2728

Przed wysłaniem mogłeś to pisemko skonsultować z kimś, kto jest mocniej osadzony w poprawnej polszczyźnie... Teraz już po jabłuszkach.

"Czy obrażanie swojego klienta, poprzez ordynarne i zniesławiające a podlegające bezpośrednio ściganiu z Kodeksu Karnego (art. 216. § 1 kk)..."

To jest ścigane z powództwa cywilnego a nie z automatu czyli z mocy prawa.

Poza tym to znieważenie nie nosi wyczerpująco i bezdyskusyjnie znamion określonych wArt. 216. § 1.

Art. 216. § 1. Kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.

§ 2. Kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

§ 3. Jeżeli zniewagę wywołało wyzywające zachowanie się pokrzywdzonego albo jeżeli pokrzywdzony odpowiedział naruszeniem nietykalności cielesnej lub zniewagą wzajemną, sąd może odstąpić od wymierzenia kary.

§ 4. W razie skazania za przestępstwo określone w § 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.

§ 5. Ściganie odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Nie było publiczne, bo wypowiadanie własnego zdania wśród wąskiego grona kolegów z pracy nie jest zniewagą publiczną, a "znieważającemu" zależało aby zniewaga nie dotarła...

Niby straszysz, ale niefachowo.
                                              Pismo z przeprosinami, kpl. dywaników i 50% rabatu na następną usługę - ot, wszystko co Ci mogą zaproponować.

[ Dodano: Wto 25 Cze, 13 16:07 ]
                                              Zamieszczone przez tom007
                                              SP9XWW, jak widzę po nagłówku maila poszło z kopią do ASO, i dobrze niech wiedzą kogo mają za podwykonawcę
                                              Życzę wytrwałości w załatwieniu sprawy, bo chamstwo i partactwo trzeba tępić.
                                              Chamów i partaczy należy temperować, ale boli fakt, że tych wybrano na ASO bo są NAJLEPSI....

Komentarz

• tom007
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 536
                                                • Octavia III (5E3)
                                                • BZB 1.8 TSI 160 KM
                                                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                                                Pismo z przeprosinami, kpl. dywaników i 50% rabatu na następną usługę - ot. wszystko co Ci mogą zaproponować.
                                                jeżeli chodzi o zysk z całej tej sprawy dla kolegi SP9XWW, to pewnie jest w tym sporo racji i raczej nie ma co liczyć na cuda

Ważne jest, żeby zwrócić uwagę ASO na to z kim współpracują. Przeciętny klient nie wnika w to gdzie jest robiony jego samochód, oddaje go do ASO i odbiera go z ASO i to o nich ma potem opinię jak zobaczy efekty fuszerki. Nie można też przesądzać, że właściciel lakierni wie o podejściu do pracy i klientów jakie mają jego podwładni. Dlatego zyskiem będzie jak znajdzie się na linii klient-aso-lakiernia ktoś mądry i "wyprostuje" tych kilku cwaniaczków, a kolejny OCP'ek będzie mógł spokojnie odstawić samochód do serwisu.
                                                Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
                                                Octavia 2 Elegance 1.8TSI

Komentarz

• SP9XWW
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 579

kazik4x4, KK z oskarżenia prywatnego. I o przeprosiny mi chodzi. :wink:
                                                  Vy 73! de S!@w

Komentarz

• westwi78
                                                    RS
                                                    • 2008
                                                    • 2940

O 216 mowy być nie może. Reszta ok.

Komentarz

Pracuję...